БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 50лв. до офис на Спиди.

Защо трябва да се обличате за желаната от вас работа и как да го направите правилно

Как да се обличате за желаната от вас работа правилно - Pierre Shirts

Защо трябва да се обличате за желаната от вас работа и как да го направите правилно

През последните няколко години старата поговорка „Облечи се за работата, която искаш, а не за работата, която имаш“, срещна известна съпротива. Противоположният аргумент е, че ако се облечете над вашата заплата, можете или да стъпите на пръсти, или просто да се направите глупави.

Виждате ли, в някои компании старшият персонал се разпознава по това колко добре е облечен. Все още е обичайно тези служители да носят двуредни костюми, джобни карета, копчета за ръкавели, партидата. Междувременно се очаква служителите от средно и средно ниво да се обличат умно, но не и да засенчват своите началници.

И понякога е точно обратното, тъй като тези на висшите длъжности са спечелили правото да отпуснат малко собствените си правила за обличане, докато от останалите се очаква да продължат да се притискат.

Все пак ние все още вярваме, че старата поговорка има голяма тежест. Гордостта с външния си вид на работа създава силно впечатление за това колко сериозно се отнасяте към работата и за вниманието ви към детайлите. Но има правилни и грешни начини да го направите. Тук ще ви преведем през едно бързо и лесно ръководство, за да се облечете за работата, която искате, без да се отклонявате от колегите си.

Обличането за работата, която искате, по същество означава да положите малко повече усилия във външния си вид, отколкото вашите връстници, без да се откроявате като възпален палец. Ако вашето работно място изисква бизнес ежедневна рокля, появата в костюм от две части няма да ви направи услуга. Имайки това предвид, ще искате да хвърлите един поглед на колегите и началниците си и да се опитате да намерите добър баланс между двете.

Инвестирайте в качество

Казвали сме го преди и ще го кажем отново: качеството винаги се отплаща. Не е нужно да разбивате банката заради някои прилични дрехи. Вместо да купувате най-евтината риза извън багажника, вземете си две или три добре монтирани с най-високо качество.

Същото се отнася и за панталоните или панталоните ви, палто, бизнес костюм, обувки и дори аксесоарите ви. Поддържайте ги елегантни изискани и, когато е възможно, купувайте високо качество.

Разбира се, притежаването на висококачествено облекло означава малко, ако за него не се полагат грижи . Всички познаваме онзи тип в офиса с ожулените обувки, износеното яке или набръчканата и избеляла риза. Това е проста и сериозно ефективна малка мярка, която можете да предприемете, но блестенето на тези обувки и гладенето на ризата ви имат огромно значение за изображението, което изобразявате.

Увеличете подробностите

Това е ключово, когато става въпрос за намиране на точния баланс между стремеж към следващата ви промоция и превишаване на цената твърде рано. Очаквайте скоро, ще говорим по-задълбочено за правилото 80/20. Независимо от дрес кода по време на работа, добре е да приведете стила си най-вече в съответствие, като същевременно увеличите малките детайли.

Тук качеството и прилягането на вашето облекло имат огромна роля. Но също така и използването на аксесоари като закопчалки за вратовръзки, колани, часовници и наистина вашия избор на обувки.

И накрая, ако има една подробност, върху която можете да поемете пълен контрол за малко или никакви разходи, това е вашето собствено поддържане. Подстригани нокти, чисти ръце, добре обгрижвани коса (и коса по лицето), дезодорант и фино изпръскване на одеколон.

Играйте го готино

Няма да получите увеличение на заплатата или повишението, просто като се облечете добре. По-скоро вашият въздух на самоувереност и амбиция ще ви даде предимство. Носенето на облекло, с което можете да се гордеете и да се чувствате комфортно, естествено ще повиши увереността ви.

Позволете на изображението, което изобразявате, да говори вместо вас, приемайте комплиментите в крачка и се чувствайте добре от факта, че си давате голям шанс да се изкачите по стълбата по време на работа.

Да се ​​обличаме добре е нещо, с което можем да се гордеем. Едно от най-добрите места да започнете да добавяте към визията си е с няколко висококачествени ризи, облечени до съвършенство. Разгледайте онлайн магазина на Pierre, за да откриете повече.

 

Споделете публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчай